Overkoepelende website met subsites

De website van Scholengroep EDUGO was aan vernieuwing toe. Na een grondige voorstudie en analyse werkten we een nieuwe wireframe, ontwerp én responsive programmatie uit.

De homepage werd veel functioneler gemaakt, met voldoende aandacht voor de kerntaken van de verschillende types bezoekers (leerlingen, ouders en leerkrachten). Van daaruit verwijzen we steeds naar de subsites van de scholen, waar meer gedetailleerde informatie terug te vinden is.

Een duidelijke zoekfilter maakt het mogelijk om doorheen de vele scholen en richtingen snel een resultaat terug te vinden. Er is ook een overzichtspagina van alle scholen, met dynamische Google Maps integratie.

Overkoepelende website met subsites en aparte beheersystemen Overkoepelende website met subsites en aparte beheersystemen

Vanaf een overkoepelende website voor de scholengroep kunnen de individuele subsites per school worden bereikt. Een eenduidige lay-out en structuur dragen bij tot een grote gebruiksvriendelijkheid en een positieve surfervaring.


Responsive website

De nieuwe website van Edugo werd volledig geoptimaliseerd voor alle (mobiele) apparaten. We werken met één versie van de website die zich automatisch aanpast aan de beschikbare schermruimte en niet met verschillende afgeleide versies.

Hoofdsite en subsites

Het was belangrijk om alle scholen een plaats te geven op de overkoepelende website van EDUGO. We creëerden scholenfiches op de homepage en gaven elke school een eigen startpagina met activiteiten en fotoalbums.

CMS met aparte logins

In de CMS zorgden we voor individuele logins met bepaalde gebruikersrechten, gelinkt aan afgeschermde delen voor elke school. De webmaster heeft wel volledige controle en toegang via een speciaal type profiel.